MRE KIMM Tinirehab

MUNKATÁRSAINK

erdos_eszter-1.jpeg

Erdős Eszter

Intézményvezető

szeplaki_zsolt.jpg

Széplaki Zsolt

Programvezető

peter_judit.jpg

Péter Judit

Gyermek és ifjúságpszichiáter

clark_gloria_anna.jpg

Clark Glória Anna

Pszichológus, Művészetterapeuta

Clark Glória Anna vagyok, pszichológus és művészetterapeuta. Segítői pályámat nevelési tanácsadóban kezdtem, ahol gyermekekkel és családjaikkal dolgoztam, majd külföldön krónikus mentális betegekkel foglalkoztam. Lassan három éve dolgozom a tinirehabon. A drogfüggő kamaszokkal való munka komoly kihívás, de úgy érzem megéri, mert reményt adunk a klienseknek és családjaiknak, utat mutatunk nekik ahhoz, hogy visszatalálhassanak egymáshoz és az örömteli józan élethez.

Katona Viktor

Lelkész – Mentálhigiénés lelkigondozó

Katona Viktor vagyok, Református lelkipásztor és mentálhigiénés lelkigondozó. Budapesten élek a feleségemmel. Szeretek kertészkedni, gitározni, kirándulni, zarándokolni. 2022-ben csatlakoztam a KIMM csapatához. Előtte tíz évig a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom lelkészeként foglalkoztam fiatalokkal.

A szenvedélybeteg fiatalok életútja sokszor a tékozló fiúéhoz hasonló, amit sokáig nem éreztem sajátomnak. Néha még irigyeltem is azokat, akiknek az életébe, látványos fordulatot hozott a megtérésük. Az én életem inkább a tékozló fiúk, idősebbik testvéréhez hasonlítható. Hívő családban nőttem fel a templom közelében, Református intézményekben tanultam, szorgalmas diák voltam és a külső szemlélő számára úgy tűnhetett, hogy társadalmilag, elfogadott módon tudtam az életem vezetni. Mindeközben egyre közelebb jött és jön hozzám az, amit az idősebb fiúnak mond az Atya, “Fiam, te mindig velem vagy, és mindenem a tiéd. Vigadnod és örülnöd kellene…”  (Lk 15, 31-32) Erre vágyom, keresem és ízlelgetem.

Az Istennel való kapcsolatot, amit nevezhetünk hitnek vagy spiritualitásnak is, nagyon fontosnak tartom az ember testi-lelki egészsége szempontjából. Sebzett és megtört világunkban gyógyulásunk forrása, ahogyan Ézsiás próféta írta, “az ő sebei árán gyógyultunk meg.” (Ézs 53,5)

Burai Csaba

Mentor – Szociális munkás

Nagyszerű érzés amikor az ember nem úgy ébred reggel, hogy egy újabb nap a munkahelyen, amit ki kell bírni.

Szeretem a munkám, inkább szolgálatnak nevezem, hiszen van ebben egy visszaadás is részemről, mert én is a Misszió segítségével kezdtem új életet. 2005-ben érkeztem az otthonba kliensként, ahol több mint egy évet töltöttem. Nyilvánvalóan ebből adódóan is hiszek a változásban,
fejlődésben az esély lehetőségében, amit én is megkaptam.

Szociális munkát végeztem,  jelenleg mentálhigiénés közösség és kapcsolatépítő mesterképzés szakon vagyok hallgató. A munkám során találkozom rengeteg
kihívással, meglepetésekkel,  csodákkal, ami engem mindig arra tanít, hogy ami embernek lehetetlen, Istennek lehetséges!

„Azért, ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek”

 

 
 

 

 

dunai_marcell.jpg

Dunai Marcell

Mentor – Mentálhigénés szakember

Egy fél éves Dél-kelet ázsiai hátizsakos túra után döntöttem el, hogy szeretnék csatlakozni a Tini rehab stábjához: 2017-ben kezdtem el önkénteskedni az Otthonban. Ezzel párhuzamosan a Drogmisszió által üzemeltetett kávézóban az ADNA Caféban kaptam lehetőséget, hogy programszervezőként segítsem a csapat munkáját, ahol kulturális eseményeinken keresztül végeztünk indirekt prevenciót a környék gimnazistái és egyetemistái körében. 2019-ben végeztem mentálhigiénés segítőként a Károli Gáspár Református Egyetemen, a diploma megszerzése után teljes állásban csatlakoztam a Tini rehab stábjához. Munkám során kiemelten fontosnak tartom a fiatalok érzékenyítését a tudatos médiahasználatra, a közösségi médiában felépített személyiség felülvizsgálatát valamint saját képességeik és korlátaik valós megismerését.

Hamar János

Mentor – Addiktológiai konzultáns

2013-ban kerültem be a Misszió kötelékébe, azóta dolgozom terápiás mentorként az Otthonban,

Pityu kép

Jónás István

Mentor – Teológus hallgató, lelkigondozó

Jónás István vagyok, esetkezelő mentor. Jelenleg PTF-en hallgatok teológiát és pasztorálpszichológiát. Kétgyermekes családapa vagyok. Tíz éve tértem meg, a zenés dicsőítés, az igehirdetés és bizonyságtétel fontos része a munkámnak. 

„Mert kegyelemből nyertetek üdvösséget, hit által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez…” (Efezus 2,8)

IMG-8248

Józsa Péter

Mentor – Reflektív addiktológiai szociális szakember

2013-ban, 16 évnyi aktív droghasználatot követően, mentálisan és fizikálisan szinte teljesen leépülve léptem át a Misszió küszöbét. Reménytelenségtől és elkeseredettségtől vérzett a lelkem. A házba érve, a srácok megöleltek és biztattak, hogy a legjobb helyen vagyok. Ne aggódjak, segíteni és támogatni fognak. Sok év után, először éreztem, hogy végre megnyugodhatok és talán tényleg létezik ez a hely, ahol új életet kezdhetek.

13 hónapot töltöttem a terápián, majd fél évet voltam Budapesten félutas lakhatásban. Hetente jártam utógondozó csoportra és elkezdtem tanulni, dolgozni, élni.

2015-ben kezdtem el dolgozni az MRE KIMM Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon felnőtt részlegén, majd 2019 óta a Fiatalkorúak (Tinirehab) részlegén vagyok esetkezelő mentor. Feltettem az életem a hozzám hasonló szenvedélybeteg  felnőtt emberek és a deviáns viselkedési formát mutató tinédzser srácok életének megváltoztatására.

Közben megházasodtam és született egy kisfiam, aki bearanyozza a mindennapjaimat. (na persze nem mindegyiket:))

2018-ban kezdtem el foglalkozni magánúton is kliensekkel és hozzátartozóikkal, amiről bővebben a maganaddiktologia.hu oldalon tájékozódhatsz.

2021-ben szereztem meg az első diplomámat, Szociális munka szakon, majd a Pécsi Tudományegyetemen tanultam tovább, Reflektív Addiktológiai Szociális Segítő szakirányon.

Szeretek a terápián lévő srácokkal együtt focizni és kertészkedni. A csoportjaim nagy része eléggé interaktívra szokott sikerülni, ahol ugyanolyan jelentőséggel bír a kliensek véleménye, mint az enyém. Fontosnak tartom, hogy együtt formáljuk a terápiás mindennapokat, az egyének és a közösség igényeire szabva.

„Kár, hogy bármerre megy az ember, mindig viszi magát.”

kiss_timea.jpg

Kiss Tímea

Mentor, Szociális munkás

Kiss-Lukasik Tímea vagyok, tapasztalati segítő, szociális munkás, 1997 óta ápolom a józanságomat. Kedvenc területeim a színház- és zeneterápia, művészetterápia, rizikóterápia. Hobbim a fal- és sziklamászás, valamint nagyon szeretem az állatokat, az élővilágot, imádok túrázni, sátrazni, viszont félek a mély vízben. Ezen még dolgozom…

szulek_istvan.jpg

Szülek István

Mentor, Tapasztalati segítő

Mindig lesznek családok, ahonnan a gyerekek elkallódnak. A kezelésnek és megelőzésnek a lényege, hogy amikor szükség van rá, rendelkezésre álljon a megfelelő szakember, aki lehet tanár, szociális munkás, pszichiáter, pszichoterapeuta, aki hajlandó és alkalmas segíteni, hiszen egy szülő a szeretetével és fájdalmával sokszor többet árthat, mint egy szakember, aki objektíven nézi a dolgot.

IMG_20210914_153220-01

Németh Mihály

Mentor, Teológus hallgató

Németh Mihály vagyok, 39 éves, tapasztalati szakértőként dolgozom a drogterápiás otthonban. Sok évnyi szerhasználat után 2013-ban kerültem Ráckeresztúrra, azóta élek józan életet.

15 hónap terápia után Budapesten kezdtem újra az életem. Dolgoztam, újra kezdtem a tanulást, leérettségiztem, jelenleg pedig a Baptista Teológiai Akadémián végzem főiskolai tanulmányomat szociális lelkigondozó szakon.
2015-2019-ig önkéntes munkát végeztem a Teen Challenge nevű szervezetnél, ahol utcán csellengő hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkoztam. Az önkéntes munka kapcsán találkoztam feleségemmel, akivel azóta született egy kisfiunk.
A terápiás otthonban 2019 áprilisa óta dolgozok mentorként. Nagy örömmel, elégedettséggel tölt el, és igazán élvezem, hogy visszaadhatok abból a sok jóból, amit én is kaptam a terápiám alatt.

A család, munka és a tanulás mellett sokat sportolok, rendszeresen futok. Szabadidőmben szeretek kirándulni, természetbe járni.
Próbálom úgy építeni az életem, hogy egy olyan felelősségteljes, megbízható, nyílt és őszinte felnőtt legyek, amilyenre nekem is szükségem lett volna gyermekként.

koroknai_eniko.jpeg

Koronka Enikő

Pedagógus

Azért, ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek. Jn.8:36

Ez a felirat van a Tini Rehab bejáratánál. Ezt minden alkalommal elolvasom amikor jövök dolgozni és ez nagy nyugalommal és reménységgel tölt el. Ha ezeket a fiúkat meg tudja szabadítani Isten (márpedig meg tudja és meg is teszi) akkor  engem is meg fog szabadítani az én nyomorúságaimból. 

Hálás vagyok, hogy itt dolgozhatok, és egy kicsit én is hozzájárulhatok a kliensek gyógyulásához.

Matematika szakos tanár, metálhigiénés szakember vagyok. 2016 óta dolgozom itt. Elsősorban a tinikkel foglalkozom a tanodában, ahol sok pozitív élményem van. Próbálom  őket sikerélményhez juttatni és ezáltal megszerettetni velük a tanulást.

dr_koszegi_bela.jpg

Dr. Kőszegi Béla

Pedagógus

974-ben végeztem az ELTE TTK biológia-kémia tanári szakán.

1974-1986-ig a budafoki Budai Nagy Antal gimnázium tanára voltam, majd 1985-tól 2011-ig az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézetében dolgoztam. 2011-ben mentem nyugdíjba. Nyugdíjazásom után az MRE KIMM Ráckeresztúri Drogterápiás Intézetében voltam önkéntes, majd 2015-től a fiatalkorúakat ellátó részlegben dolgozom részmunkaidőben.

Szeretném felébreszteni a srácokban a tudásvágyat, a tudás megszerzésének örömét.

Krepsz János

Gazdasági vezető – Közgazdász

Dunaújvárosban születtem: testben 1969-ben, lélekben 1993-ban.

Középiskoláig bezárólag ott is tanultam, azután főiskolára Szolnokra, egyetemre Sopronba jártam, közgazdász lettem. 13 üzleti világban eltöltött év után 10 év önkormányzatiság következett, 2009-ben pedig a KIMM – remélem örökös – tagja lettem, beszippantott a misszió. 
Szermentes életem ellenére tiszteletbeli drogossá fogadtak!

1993 óta református gyülekezet(ek) tagja vagyok, jelenleg a százhalombattait gyengítem. Ott is élünk feleségemmel és öt  gyermekemmel, utóbbiak népi táncgyakorlatai “fölös” szabadidőnket remekül kitöltik. Ha mégsem, akkor irány a természet, vagy a koripálya! Esetleg Sopron, az örök kedvenc (VOLT és LESZ)!

Dr. Németh-Benke Boglárka

Jogász

2016-ban végeztem jogászként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, majd 2019-ben családjogi szakjogász diplomát szereztem az ELTE-n. Férjemmel Ráckeresztúron élünk.

2012. májusa óta dolgozom a Misszióban. A hatósági ügyeket intézem, munkaügyet, ellenőrzéseket, adatkéréseket. E mellett hatósági és jogi ügyekben nyújtok segítséget a gondozottaknak ügyvédet nem igénylő esetekben.

Raffaelné Szalkai Panka

Támlak vezető – Szociális munkás

1999-ben csatlakoztam a drogmisszóhoz, azóta sok különböző „poszton” segíthettem az itt folyó gyógyító munkát. Immár szociális munkásként, a terápia utáni időszakot kísérem végig mindazoknál, akik a védett környezetben maradás mellett döntenek. Igyekszem mindenki számára személyre szabott segítséget nyújtani, akár szükség szerinti társszakmák bevonásával.

Csepregi Mónika

Ügyviteli és szociális munkatárs

2015 januárjában csöppentem a szociális területre, ekkor még a szociális ellátórendszert gazdasági vonatkozásában ismertem meg. Később szociális mentálhigiénés munkatárs voltam egy hajléktalanokat ellátó integrált intézményben, azt követően pedig idősekkel foglalkoztam házisegítségnyújtás-koordinátor munkakörben. 2022-ben szereztem szociális munkás MA diplomát az ELTE Társadalomtudományi Karán. 2022 februárjától ügyviteli és szociális területen végzem munkám itt a KIMM-ben.

Majer Tiborné

Pályázati ügyintéző

Több, mint 20 éve foglalkozom civil szervezetekkel ,illetve pályázatkészítéssel.

Végzettségem szerint közgazdász vagyok,ami nagyban megkönnyíti a pályázatok költségvetésének elkészítését,illetve az elszámolások összeállítását.

Sőrés Csilla

Élelmezésvezető – Adminisztrátor

Az élelmezési adminisztrációs feladatokat látom el, a pedagógus- és szociális továbbképzések adminisztrációs feladataiban segítek, valamint a szigorú számadású nyomtatványokat kezelem.

Sevella Erzsók

Asszisztens

2018-ban kerültem a Drogmisszióhoz. Pályázati és egyéb szakmai szövegek szerkesztésével, valamint írásbeli kommunikációval foglalkozom az intézményvezető asszisztenseként.