MRE KIMM Drogterápiás Otthona

MUNKATÁRSAINK

erdos_eszter-1.jpeg

Erdős Eszter

Intézményvezető

szeplaki_zsolt.jpg

Széplaki Zsolt

Programvezető

peter_judit.jpg

Péter Judit

Gyermek és ifjúságpszichiáter

clark_gloria_anna.jpg

Clark Glória Anna

Pszichológus, művészetterapeuta

Clark Glória Anna vagyok, pszichológus és művészetterapeuta. Segítői pályámat nevelési tanácsadóban kezdtem, ahol gyermekekkel és családjaikkal dolgoztam, majd külföldön krónikus mentális betegekkel foglalkoztam. Lassan három éve dolgozom a tinirehabon. A drogfüggő kamaszokkal való munka komoly kihívás, de úgy érzem megéri, mert reményt adunk a klienseknek és családjaiknak, utat mutatunk nekik ahhoz, hogy visszatalálhassanak egymáshoz és az örömteli józan élethez.

Burai Csaba

Mentor – szociális munkás

2015 óta dolgozom a Tini Rehabon, esetkezelő mentorként. Szeretek a srácoknk élménypedagógiát, önismereti csoportokat tartani.

dunai_marcell.jpg

Dunai Marcell

Mentor – mentálhigénés szakember

Egy fél éves Dél-kelet ázsiai hátizsakos túra után döntöttem el, hogy szeretnék csatlakozni a Tini rehab stábjához: 2017-ben kezdtem el önkénteskedni az Otthonban. Ezzel párhuzamosan a Drogmisszió által üzemeltetett kávézóban az ADNA Caféban kaptam lehetőséget, hogy programszervezőként segítsem a csapat munkáját, ahol kulturális eseményeinken keresztül végeztünk indirekt prevenciót a környék gimnazistái és egyetemistái körében. 2019-ben végeztem mentálhigiénés segítőként a Károli Gáspár Református Egyetemen, a diploma megszerzése után teljes állásban csatlakoztam a Tini rehab stábjához. Munkám során kiemelten fontosnak tartom a fiatalok érzékenyítését a tudatos médiahasználatra, a közösségi médiában felépített személyiség felülvizsgálatát valamint saját képességeik és korlátaik valós megismerését.

jonas_istvan.jpg

Jónás István

Mentor, pasztorálpszichológus

Jónás István vagyok, esetkezelő mentor. Jelenleg PTF-en hallgatok teológiát és pasztorálpszichológiát. Kétgyermekes családapa vagyok. Tíz éve tértem meg, a zenés dicsőités, az igehirdetés és bizonyságtétel fontos része a munkámnak.  „Mert kegyelemből nyertetek üdvösséget, hit által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez…” (Efezus 2,8)

jozsa_peter.jpg

Józsa Péter

Mentor – szociális munkás

A szenvedélybetegek gyógyítása mindig külső segítséget igényel, egyedül nem lehet kilépni. Függőségből felépülni könnyebb olyan személy segítségével, aki maga is megtapasztalta a gyógyulás nehéz, de sikerrel végződő útját.16 évig éltem drogfüggőként az életem, ha ezt az időszakot egyáltalán életnek lehet nevezni. 2013-ban elvégeztem egy 13 hónapos, bentlakásos rehabilitációs programot, amely során egy mentor segítette a felépülésemet és új életet kezdtem. 2015-től 2019-ig dolgoztam az MRE KIMM Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon felnőtt részlegén, majd 2019 óta a Fiatalkorúak (Tinirehab) részlegén vagyok esetkezelő mentor. Feltettem az életem a hozzám hasonló szenvedélybeteg  felnőtt emberek és a deviáns viselkedési formát mutató tinédzser srácok életének megváltoztatására. 2021-ben szereztem meg a diplomámat, így már hivatalosan is Szociális munkásként dolgozom a Misszióban. Szeretek a srácokkal együtt focizni és kertészkedni.

kapitany_krisztian.jpg

Kapitány Krisztián

Mentor, addiktológiai konzulens

Kapitány Krisztián vagyok, addiktológiai konzultáns, református diakónus. 2015 óta dolgozom az MRE KIMM Fiatalkorúak Drogterápiás Otthonában mentálhigiénés munkatársként, ahol számos szenvedélybeteg életútba betekintést nyerhettem az egyéni konzultációk és terápiás csoportok facilitálásai alkalmával. Mélyen hiszek abban, hogy nincs olyan élethelyzet, melyből ne lehetne kiutat találni, ne lehetne a szenvedésen enyhíteni.

Esetkezelő mentorként megtanultam, hogy nem vállalhatom át a klienseim életének főbb döntéseit, nem javíthatom ki egyedül életének főbb elakadásait. A közös munka során egy elfogadó atmoszféra megteremtése és a gondolkodás serkentése által azonban közelíthetünk az egyre nagyobb mértékű felelősségvállalás és a valóság elfogadása felé. Afelé a valóság felé, mely az én életemben sem volt mindig alapértelmezett. Súlyos szerhasználati zavaromból, céltalanságomból hosszú önismereti út és különböző terápiák sorozata jelentette a kiutat. Ma boldog házasságban, helyreállt önértékeléssel és reális célokkal nézek a hátralevő életem kihívásai elé, nem feledve a múltam tanulságait, erőpróbáit.

Szabadidőmet szívesen töltöm önfejlesztéssel, olvasással és sportolással. A rendszeres szupervíziós alkalmak mellett a hegyikerékpározás és az úszás nagymértékben hozzájárul a lelki egyensúlyom fenntartásához, mely nélkül számomra elképzelhetetlen a hiteles segítségnyújtás.

kiss_timea.jpg

Kiss Tímea

Mentor, szociális munkás

Kiss-Lukasik Tímea vagyok, tapasztalati segítő, szociális munkás, 1997 óta ápolom a józanságomat. Kedvenc területeim a színház- és zeneterápia, művészetterápia, rizikóterápia. Hobbim a fal- és sziklamászás, valamint nagyon szeretem az állatokat, az élővilágot, imádok túrázni, sátrazni, viszont félek a mély vízben. Ezen még dolgozom…

szulek_istvan.jpg

Szülek István

Mentor, tapasztalati segítő

Mindig lesznek családok, ahonnan a gyerekek elkallódnak. A kezelésnek és megelőzésnek a lényege, hogy amikor szükség van rá, rendelkezésre álljon a megfelelő szakember, aki lehet tanár, szociális munkás, pszichiáter, pszichoterapeuta, aki hajlandó és alkalmas segíteni, hiszen egy szülő a szeretetével és fájdalmával sokszor többet árthat, mint egy szakember, aki objektíven nézi a dolgot.

nemeth_mihaly.jpg

Németh Mihály

Mentor, teológus hallgató

Németh Mihály vagyok, 39 éves, tapasztalati szakértőként dolgozom a drogterápiás otthonban. Sok évnyi szerhasználat után 2013-ban kerültem Ráckeresztúrra, azóta élek józan életet.
15 hónap terápia után Budapesten kezdtem újra az életem. Dolgoztam, újra kezdtem a tanulást, leérettségiztem, jelenleg pedig a Baptista Teológiai Akadémián végzem főiskolai tanulmányomat szociális lelkigondozó szakon.
2015-2019-ig önkéntes munkát végeztem a Teen Challenge nevű szervezetnél, ahol utcán csellengő hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkoztam. Az önkéntes munka kapcsán találkoztam feleségemmel, akivel azóta született egy kisfiunk.
A terápiás otthonban 2019 áprilisa óta dolgozok mentorként. Nagy örömmel, elégedettséggel tölt el, és igazán élvezem, hogy visszaadhatok abból a sok jóból, amit én is kaptam a terápiám alatt.
A család, munka és a tanulás mellett sokat sportolok, rendszeresen futok. Szabadidőmben szeretek kirándulni, természetbe járni.
Próbálom úgy építeni az életem, hogy egy olyan felelősségteljes, megbízható, nyílt és őszinte felnőtt legyek, amilyenre nekem is szükségem lett volna gyermekként.

koroknai_eniko.jpeg

Koronka Enikő

Pedagógus

Azért, ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek. Jn.8:36

Ez a felirat van a Tini Rehab bejáratánál. Ezt minden alkalommal elolvasom amikor jövök dolgozni és ez nagy nyugalommal és reménységgel tölt el. Ha ezeket a fiúkat meg tudja szabadítani Isten (márpedig meg tudja és meg is teszi) akkor  engem is meg fog szabadítani az én nyomorúságaimból. 

Hálás vagyok, hogy itt dolgozhatok, és egy kicsit én is hozzájárulhatok a kliensek gyógyulásához.

Matematika szakos tanár, metálhigiénés szakember vagyok. 2016 óta dolgozom itt. Elsősorban a tinikkel foglalkozom a tanodában, ahol sok pozitív élményem van. Próbálom  őket sikerélményhez juttatni és ezáltal megszerettetni velük a tanulást.

dr_koszegi_bela.jpg

Dr. Kőszegi Béla

Pedagógus

974-ben végeztem az ELTE TTK biológia-kémia tanári szakán.

1974-1986-ig a budafoki Budai Nagy Antal gimnázium tanára voltam, majd 1985-tól 2011-ig az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézetében dolgoztam. 2011-ben mentem nyugdíjba. Nyugdíjazásom után az MRE KIMM Ráckeresztúri Drogterápiás Intézetében voltam önkéntes, majd 2015-től a fiatalkorúakat ellátó részlegben dolgozom részmunkaidőben.

Szeretném felébreszteni a srácokban a tudásvágyat, a tudás megszerzésének örömét.

Veres Tamás

foglalkoztatás koordinátor

hamarosan…

Bódi Krisztián

15 évvel ezelőtt gyógyultam a ráckeresztúri otthon felnőttrészlegén. Megtértem, és ez fontos számomra. Jelenleg a tinirészlegen dolgozom mint konyhakoordinátor. Egy gyermekem van.

Krepsz János

gazdasági vezető – közgazdász

Dunaújvárosban születtem: testben 1969-ben, lélekben 1993-ban.

Középiskoláig bezárólag ott is tanultam, azután főiskolára Szolnokra, egyetemre Sopronba jártam, közgazdász lettem. 13 üzleti világban eltöltött év után 10 év önkormányzatiság következett, 2009-ben pedig a KIMM – remélem örökös – tagja lettem, beszippantott a misszió. 
Szermentes életem ellenére tiszteletbeli drogossá fogadtak!

1993 óta református gyülekezet(ek) tagja vagyok, jelenleg a százhalombattait gyengítem. Ott is élünk feleségemmel és öt  gyermekemmel, utóbbiak népi táncgyakorlatai “fölös” szabadidőnket remekül kitöltik. Ha mégsem, akkor irány a természet, vagy a koripálya! Esetleg Sopron, az örök kedvenc (VOLT és LESZ)!

Dr. Németh-Benke Boglárka

jogász

2016-ban végeztem jogászként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, majd 2019-ben családjogi szakjogász diplomát szereztem az ELTE-n. Férjemmel Ráckeresztúron élünk.

2012. májusa óta dolgozom a Misszióban. A hatósági ügyeket intézem, munkaügyet, ellenőrzéseket, adatkéréseket. E mellett hatósági és jogi ügyekben nyújtok segítséget a gondozottaknak ügyvédet nem igénylő esetekben.

Raffaelné Szalkai Panka

támlak vezető – szociális munkás

1999-ben csatlakoztam a drogmisszóhoz, azóta sok különböző “poszton” segíthettem az itt folyó gyógyító munkát. Immár szociális munkásként, a terápia utáni időszakot kísérem végig mindazoknál, akik a védett környezetben maradás mellett döntenek. Igyekszem mindenki számára személyre szabott segítséget nyújtani, akár szükség szerinti társszakmák bevonásával.

Majer Tiborné

pályázati ügyintéző

Több, mint 20 éve foglalkozom civil szervezetekkel ,illetve pályázatkészítéssel.

Végzettségem szerint közgazdász vagyok,ami nagyban megkönnyíti a pályázatok költségvetésének elkészítését,illetve az elszámolások összeállítását.

Sőrés Csilla

élelmezésvezető – adminisztrátor

Az élelmezési adminisztrációs feladatokat látom el, a pedagógus- és szociális továbbképzések adminisztrációs feladataiban segítek, valamint a szigorú számadású nyomtatványokat kezelem.

Sevella Erzsók

asszisztens

2018-ban kerültem a Drogmisszióhoz. Pályázati és egyéb szakmai szövegek szerkesztésével, valamint írásbeli kommunikációval foglalkozom az intézményvezető asszisztenseként.

Vízi Bernadett

pénztáros

Pénzügyi- és számviteli ügyintézőként dolgozom a Misszióban.
Hosszú volt az út idáig, míg azt a munkát végezhetem, amit szeretek.
2003-ban diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán. 2 év múlva pályaelhagyó lettem, gazdasági vonalon folytattam tanulmányaimat.

2020 óta dolgozom a Misszióban. Itt együtt van jelen az életemben a segítő tevékenység és a gazdasági életben betöltött szerep.

Hiszem azt, hogy a Gondviselés mindenki életében jelen van, semmi nem történik véletlenül.

Csapó Barnabás

karbantartó

Karbantartóként dolgozom a Misszióban. Baracskán élek a feleségemmel. Szeretem átadni a klienseknek azt a gyakorlati tudást, amit a hosszú évek alatt megszereztem.

Miért drogozik egy 12 éves? Rehabon lévő gyerekek vallanak

Jóval több kábítószerfüggő tizenéves van ma Magyarországon, mint tíz évvel ezelőtt. A jelenség hátterében az áll, hogy megjelent a piacon a biofű, melynek grammja 500 forint, vagyis uzsonnapénzből is könnyedén megvásárolható. Valahogy így tettek azok a fiatalok is, akikkel a ráckeresztúri rehabon találkoztunk. Történeteik nagyon különbözőek, de egy biztos, mindannyian gyógyulni szeretnének.

Elolvasom

2021 Minden jog fenntartva!

Készítette: Bódi Tamás