KALLÓDÓ IFJÚSÁGOT MENTŐ MISSZIÓ

FRISS HÍREK

Küldetésünk, hogy a függőségek rabságában szenvedőknek megmutassuk, hogy a józanság eszköz egy teljesebb élet felépítéséhez, és fejlesszük őket az ehhez szükséges készségekben, elkísérve őket életüknek eme nehéz szakaszán.

Hatékony intervenciós kommunikáció műhely-konferencia 2023. február 23.

„Senki nem hozhatja meg Ön helyett ezt a döntést. Ez igazán magán múlik…” Hogyan álljunk szóba szenvedélybetegekkel? – ezt a témát járja körül a háziorvosi és a védőnői szolgálat dolgozóinak szervezett műhely-konferenciánk.

Az MRE KIMM Drogterápiás Otthonának munkatársai, a Komárom-Esztergom és Fejér megyei szakmatámogató konzorcium tagjaként szeretettel várja a háziorvosi és védőnői szolgálatban dolgozókat 2023. február 23-án, csütörtökön tartandó szakmai műhely-konferenciájára. A műhellyel szakmai segítséget szeretnénk nyújtani a szenvedélybetegséggel való közös küzdelmünkben, konkrétan az egészségügyi alapszolgáltatásban megjelenő szenvedélybetegekkel való hatékony kommunikáció ismérveinek ismertetésével, megtárgyalásával. A problémás szerhasználóknak a háziorvosokkal és védőnőkkel való találkozás pótolhatatlan lehetőség a betegségükkel és ennek kezelésével való szembenézésre, megfontolásra, döntésre, a változásra való hajlandóság szempontjából. Egyben jó alkalom lesz mindannyiunknak az ezzel kapcsolatos problémák, nehézségek, tapasztalatok interaktív megosztására, megoldásokra.

A találkozón az intézmény bejárására, a terápia ismertetésére is adunk lehetőséget.

Helyszín: MRE KIMM Drogterápiás Otthon, 2465 Ráckeresztúr, Rákóczi u. 45.

Időpont: 2023. február. 23., csütörtök 10 óra

Tervezett program:

10.00 Ismerkedés, bemutatkozás

11.00 A hatékony intervenciós kommunikáció jellemzői (motivációs interjú)

Előadó: Dr. Ferencz Csaba pszichiáter, belgyógyász szakorvos

12.00 Fórum (kérdések és válaszok)

12.30 Ebéd

13.00 A drogterápiás otthon működésének és lehetőségeinek ismertetése

13.45 Lezárás

A szakmai találkozó ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyre az alábbi linkre kattintva jelentkezhet (jelentkezési határidő: 2023. február 20., hétfő): …

https://forms.gle/BcNkUnSqXK35Pwnc7

2021-2022 Minden jog fenntartva!